Рефинансиране при лоша кредитна история

Рефинансирането на кредити е добра практика за предоговаряне на условията по кредита и не са малко хората, които се възползват от нея. Така лихвените проценти могат да се понижат и да се спестят парични средства на потребителите. Да, но това отнася ли се за онези от тях, които имат лоша кредитна история? Сега ще поясним този въпрос, засягащ не малко хора в днешно време.

Лоша кредитна история се натрупва от задлъжнялост към кредитора, неспазване на срока по погасяване на вноските, също от видовете изтеглени кредити и времето им на изплащане и т.н. Преди да рефинансират даден заем, банките проверяват платеца за неговия кредитен рейтинг. Като рискови се оказват нередовните платци и за тях институциите имат по-високи лихвени проценти. Преди да решите да рефинансирайте текущия си кредит, се информирайте внимателно за различните условия, в случай че имате недобра кредитна история.

А дали е възможно потребителя да си подобри кредитното досие? Всеки клиент има кредитни отчети. В тях се вписват подробности по изплащането на кредитите. Може да ги поискате за разглеждане и да коригирате евентуални грешки, които понижават историята ви. Винаги може да се обърнете за помощ към финансов консултант. За да спечелите доверието на банковата институция отново, е важно да плащате вноските си в срок. Друго, което може да направите е, да изплатите забавени плащания до момента, както и да внесете известна сума пари в банката. По този начин вие ще покажете, че сте платежоспособни и сте в състояние да рефинансирате кредита си. Не бива да се отказвате и от варианта да намерите човек с висок кредитен рейтинг, който да ви стане поръчител или да подпишете съвместно договор за рефинансиране. Така ще сте в състояние да получите по-изгодни лихвени проценти и да спестите финансови средства.


КРЕДИТ СРЕЩУ ЗАЛОГ НА АВТОМОБИЛ

ВЗЕМИ КРЕДИТ СЕГА >


КРЕДИТ СРЕЩУ СРЕЩУ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ НА ГРАДСКИ ИМОТ

ВЗЕМИ КРЕДИТ СЕГА >


КРЕДИТ СРЕЩУ СРЕЩУ ОБЕЗПЕЧЕНИЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ

ВЗЕМИ КРЕДИТ СЕГА >

Вижте още

Ипотечен кредит срещу залог на къща

proverka

Прехвърляне на кредит

proverka

Калкулатор за ипотечен кредит

proverka