Потребителски кредити

proverka
5/5 - (1 vote)

Потребителски кредит до 5 000лв.

Потребителски кредит до 30 000лв.

Потребителски кредит без поръчител

Рефинансиране на потребителски кредит

 

 

Потребителски кредит

 

Пазарът на кредити в България предлага най-различни кредитни продукти. И те се променят постоянно. Просто институциите се нагаждат според ситуацията и според търсенето, това, което кредитополучателите искат да получат. Потребителските кредити си остават може би най-търсените, когато хората имат нужда от пари. По-малък интерес има към ипотечните кредити и това е нормално, с оглед на условията и изискванията, които те определят. Не са много хората, които бяха заложили имота си срещу заем, все пак.

Сумите, които банките могат да ви отпуснат при един потребителски кредит, нерядко надхвърлят и 40 000 лв. А сроковете, в които трябва да върнете парите са различни – 10, 15, 20 години. Това важи и за лихвата, при всеки кредит е различна. Но не може да надхвърли 25%. Преди време, на хората им трябваше поръчител, за да вземат потребителски кредит, сега нещата са малко по опростени. Въпреки, че човекът, който ставаше поръчител, служеше като гаранция пред банката, тя нямаше да ви отпусне кредит, ако поръчителят нямаше сигурни месечни доходи, не предоставяше трудов договор или надвишаваше определена възраст. Лихвата при тези кредити беше по-малка. А банката искаше куп документи.

Днес също има документация, но нещата се случват доста по-бързо. Между отделните институции се наблюдава конкуренция, което прави кредитните услуги по-примамливи и достъпни. Има варианти за всякакви видове кредити, но най-популярен остава потребителският. Взимайки какъв кредит, вече дори имате застраховка живот. Повече хора се нуждаят от пари, а банките и фирмите за кредити виждат това. И предлагат услуги за всеки, в зависимост от неговото социално положение и доходите му. Дори се предлагат потребителски кредити, насочени към определен тип хора, като художници, архитекти, фрийлансъри, счетоводители, компютърни специалисти. Банките се подсигуряват, като искат обезпечение по кредита от колеги, които работят в същата фирма.

Кредит срещу залог е друг вид потребителски кредит, който хората взимат. При тези кредити се заделя част от взетата сума и тя служи като обезпечение на общия кредит.