Вземи пари на заем
КАНДИДАТСТВАЙ ЗА БЪРЗ КРЕДИТ  ОНЛАЙН ТУК КАНДИДАТСТВАЙ ЗА ИПОТЕЧНИ КРЕДИТИ ОНЛАЙН ТУК СРАВНЕНИЕ НА БЪРЗИ КРЕДИТИ

Какво представляват бързите кредити и защо да ги изберем

Все повече хора се доверяват на фирмите отпускащи бързи кредити. Респективно и въпросите възникващи около тази услуга не са малко. Мнозина се питат дали чрез взимането на пари на заем от небанкова институция не се заробваме? Не е ли по-лесно да изтеглим кредит от банка? Въпросите са много, но ето и някои отговори.

Фирмите за кредити у нас

Фирмите за бързи кредити не отпускат пет цифрени суми, както това могат да сторят банките. Поради тази причина отпада нуждата от детайлно проучване на кредитното минало, намиране на поръчител и одобрение, траещо със седмици. Идеята на вземането на бърз кредит е, че всичко се случва бързо, лесно и удобно.

Небанковите фирми за кредити в България

На първо място, приемуществото на небанковите институции е  че отпускат кредити до заплата. Самото твърдение „до заплата” говори за това, че самият кредит е малък, а идеята е да бъде върнат в кратки срокове.

Как се кандидатства?

Заявяването на такъв кредит може да се случи от компютър, таблет или телефон.
Това до голяма степен улеснява потребителите. Самият период за разглеждане на заявлението трае от 10, 20 минути. Допълнителни облекчения при някои от фирмите отпускащи кредит до заплата е бонусната им система. В случай, че погасявате кредита си на месечни вноски без забавяне, вие можете да участвате в различни томболи за награди или да получавате последващ кредит с по-ниска лихва или дори без лихва.

Одобрението за заем

Одобрението и отпускането на желаната сума става по-бързо. Това се дължи на опростената процедура по кандидатстване онлайн. Нужно е да се попълни въпросник. По този начин самото кандидатстване и разглеждане става бързо. Някои фирми отпускат заеми без поръчител и само срещу лична карта. Предимство за мнозина потребители е факта, че при кандидатстване за кредит той може да бъде взет без доказване на доход.( но при определени условия, всяка фирма има отделни изисквания, при отпускането на такива кредити )

Разбира се, изключения има. Битува мнението, че едва ли не всеки може да се сдобие с бърз кредит до заплата. Това не е точно така

При кандидатстване онлайн за бърз кредит, служителите разглеждат кандидатурата и сверяват данни в НОИ, както и в ЦКР. В случай, че кредитната история е много лоша или пък голяма част от доходите, които са декларирани не са осигурени, то кредитът може да бъде отказан. Това се прави по две причини. От една страна защита на лоялните клиенти. От друга страна защита на желаещият да получи бърз оналйн кредит. В случай на лошо кредитно досие например, съществува реалната опасност той да не успее да върне кредита си, а това ще доведе до по-сериозни проблеми, както за него, така и за отпусналата му го фирма.

Недостатъците на краткосрочните заеми е, че са с високи лихви

От една страна, както споменахме по-горе, съществува вариант, при който първият кредит е без лихва. В същото време самите лихви са по-високи от тези при банковите институции, но те съответстват с времето за отпускане на самият кредит. Бързата реакция на фирмите за кредити и факта, че получавате нужните ви пари до минути, прави така, че този вид пари на заем стават все по-желани от потребителите и запитванията са все повече.