Бързи кредити от банки

Кредитният пазар в България претърпя сериозни промени в последните няколко години. Той се повлия от появата на небанковите финансови институции, които промениха условията по получаването на кредит и улесниха донякъде кредитоискателите. Онлайн форма за кандидатстване е предпочитания вариант за голяма част от тях.

Не може да се отрече, че банките имат своите правила при отпускането на кредити. Често те са непосилни за повечето от нуждаещите се и ето че насреща идват небанковите институции. Повлиявайки се от търсенето, банките промениха до някъде и своето предлагане- днес те също предлагат така наречените бързи кредити. Те обаче са изцяло свързани с установените политики и са временни продукти, подчинени на правила и норми. Това явление беше непознато преди десетина години, а днес е факт и кредитния пазар търпи промени и развитие.

Условията на банката са за трудов договор, поръчители, дълъг срок на одобрение,тромава процедура по подаване на документите и други. Докато при небанковите финансови институции отговор се получава в срок до един ден и нужните документи са само валидна лична карта. Доста разнообразие се предлага, като се обхващат различни социални групи от обществото.

Като стане въпрос за бързи кредити трябва да се има и в предвид и сумата на искания заем – при небанковите институции може да се кандидатства за суми от 50 лв до 5000 лв, а понякога и до десет хиляди лева. Това е голямо улеснение за потребителите с нужда от малки парични средства.

При банките кредити са потребителски, ипотечни, кредити за кола, обучение и т.н.

Процедурата е бавна, но повечето от тях също предлагат и бързи кредити за по-кратки срокове. Все пак вземането на кредит от банка си има и предимства, и недостатъци. Потребителите трябва сами да решат кое е по-важно за тях – сигурност, бързина, лихвен процент, сума на кредита, срок на договора и др.

 

 


 

Вижте още

Кредити за хора без трудов договор

proverka

Ипотечен кредит за млади семейства

proverka

Кредит по време на майчинство

proverka