Проверка на гражданска отговорност

Онлайн справка и калкулатор с цени за застраховка Гражданска отговорност

Малко от хората знаят, че проверка за гражданска отговорност вече може да се направи и онлайн.

Това може да стане на страницата на „Гаранционен фонд” на адрес:

http://www.guaranteefund.org

За целта трябва да въведете следната информация в съответните полета: регистрационен номер на моторното превозно средство; номера на рамата; номер на стикер или серия. Проверката става бързо и не е необходимо да търсите по документи кога ви изтича гражданската отговорност.

Информация за всички сключени полици за гражданска отговорност се пази в регистъра на Гаранционния фонд. Съгласно действащото в момента законодателство данните от Информационния център на Гаранционния фонд са удостоверение за активна застраховка гражданска отговорност.

Калкулатор + цена за Гражданска отговорност от SDI:

http://www.sdi.bg/onlineInsurance/showQuestionnaire.php

Вашата полица трябва да се появи веднага след издаването й в електронния регистър на Фонда със съответен номер на бланката, който се издава от системата. Ако не я откривате, то трябва да се свържете веднага с посредника или застрахователя, защото за появата на полицата в онлайн регистъра не е необходимо технологично време.             Още при сключването на застраховката полицата трябва да бъде издадена от единната система ЕИСОУКР. Съответно валидните застраховки веднага се виждат в страницата на Гаранционния фонд.

Преди страницата на Гаранционния фонд валидните застраховки гражданска отговорност се проверяваха през сайта на КФН. Други сайтове, които ви предлагат да проверите за валидна застраховка, всъщност пренасочват към системата на Гаранционния фонд.

 

Вижте още

Топлофикация София Проверка На Сметка

admin

Разписание градски транспорт

proverka

Проверка на сметка за газ към Овер Газ

admin