Разписание градски транспорт

Проверка на разписанието за градския транспорт за град София

 

За разчитащите на столичния обществен транспорт Центърът за градска мобилност предлага на сайта си пълната информация за всяко превозно средство под шапката му както по отношение на графика на движение, така и карта с локацията на всяка спирка.

Виж карта на маршрутите на градския транспорт в София тук:

Кликни върху картата

Кликнете върху картата, за да я видите в голям мащабПри всички случаи разписанието е полезен инструмент за всеки, който използва градския транспорт за придвижване в града.

Към сайта за градска мобилност град София

 

Към МОБИЛНАТА версия на сайта

Към ДЕСКТОП версията на сайта

Как можете да проверите за необходимото ви превозно средство?

  1. Първо: Отваряте сайта на Центъра за градска мобилност на адрес: https://www.sofiatraffic.bg, след което избирате от главното меню горе секция „Обществен транспорт”;
  2. Второ: Отивате с мишката на лявото меню и кликвате върху секция „Разписания и маршрути”;
  3. Трето: Избирате от появилите се опции вида транспорт, който ви интересува – трамвайни линии, тролейбусни линии, градски автобусни линии, крайградски автобусни линии, метро линии;
  4. Четвърто: Избирате с мишката номера на съответната линия и посочвате разписанието за делник или предпразник/празник ви интересува.

Можете да избирате и в кой маршрут бихте искали да научите графика на линията – като посочите първата и последната спирка.

Имате опция директно да изведете от менюто спирката, от която пътувате. Допълнително удобство е възможността да видите на мини карта вдясно точното местоположение на спирката на превозното средство, ако ще ползвате съответния транспорт до непозната за вас локация.

За сайта на Центъра за градска мобилност

Сайтът на Центъра представя богата и разнообразна информация и за:

  • маршрутните промени;
  • пунктовете за продажба на билети и карти за пътуване; разположението на буферните паркинги;
  • тарифата и таксуването на пътниците;
  • маршрутните промени; велосипедния транспорт и дори и за местата за отдих в столицата и околностите.

Ако искате да намерите най-прекия начин да стигнете до определена точка, но не познавате градския транспорт, то можете да отворите секцията „Маршрутна мрежа” на сайта, където с различни цветове са изобразени маршрутите на всички линии на обществения транспорт.

На страницата на центъра дори можете да откриете кои превозни средства са достъпни за хора с увреждания и кои са с климатизация. Ако пък искате да изразите своето недоволство от услугите на конкретен водач или контрольор при ваше пътуване, можете също да го направите онлайн. За целта трябва да изберете с мишката секцията „Виртуално деловодство” и да посочите датата и часа, когато сте пътували; за контрольорите и водачите трябва да разполагате със служебен номер или име.

 

Вижте още

Проверка на болничен лист

admin

Проверка на сметка за ток към ЧЕЗ, EVN и (ЕОН) Енерго Про

proverka

Проверка на тото фиш

admin