Ипотечен кредит за хора с лоша кредитна история

Ипотечен кредит за хора с лошо ЦКР

Лошата кредитна история е едно от нещата, които се вземат в предвид от кредитните институции, когато кандидатствате за заем. За щастие все по-малко се взимат лоши кредити през последните няколко години. Това предполага, че все повече хора ще могат да покрият изискванията на банките занапред и да се възползват от нови кредити. Какво да правите обаче ако вие сте натрупали лоша кредитна история? Ще можете ли да вземете нов кредит? Как тези хора които не са били изрядни платци в миналото, ще могат да разчитат на свежи финансови средства за да решат своите проблеми или да реализират своите идеи.

Вземи кредит

 

Ще се опитаме да отговорим базирайки се на принципите на самата кредитна история и как тя е свързана със съвременните кредитни оферти. Всяка кредитна история, независимо каква е тя се съхранява в БНБ, там е обособен специален кредитен регистър. Именно това е мястото от което банките и компаниите за кредити черпят информация за да проверят с каква кредитна история сте. Тази система се контролира от БНБ, но до нея имат достъп всички кредитори в България.

Срока за който се пазят данни е пет годишен, след като се погасили вашия кредит. Ако имате натрупана лоша кредитна история и кандидатствате за нов кредит, твърде вероятно е да не бъдете одобрени, ако този срок не е отминал. Дори да имате малко провинение и малко забавяне в миналото с вашия кредит, вашите шансове за нов кредит намалява значително. Може би банката ще ви предложи някаква оферта за кредит, но едва ли тя ще бъде с добри условия. Най-вероятно кредита  ще бъде неизгоден, което автоматично обезмисля неговото ползване.

За щастие редица компании за бързи кредити в България, все повече обръщат внимание именно на хората с лоша кредитна история и развиват услуги, предназначени именно за тях.

Тук обаче говорим за малки кредити, целта на които е да се покрият малки финансови задължения. Хубавото на тези кредити, е че имат значително по-ниски лихви отколкото банките. И то при положение че имате лоша кредитна история. Имайте предвид обаче, че фирмите за кредити също ще проучат вашето кредитно минало и въз основа на това ще определят условията по кредита.

Вижте още

Бързи онлайн кредити до 2000 лева

proverka

Безлихвен кредит до 1500 лв

proverka

Кредити с ипотека / заем срещу ипотека

proverka