Документи за ипотечен кредит

Необходими документи за отпускане на ипотечен кредит

Ще се опитаме в тази статия да разясним малко повече за ипотечните кредити. Необходимо е да се запознаете с някои неща преди да вземете такъв кредит, условията по него са много важни за вас. Освен това от банката ще имат някои изисквания, които вие трябва да покривате, ако кандидатствате за ипотечен кредит.

Ще разгледаме първо ипотечния кредит като отделен банков продукт, който всяка банка сама за себе си решава как точно да предложи и при какви условия. След това ще видим и общите неща в ипотечните кредити. Трябва да знаете че банката ще изисква цялата документация, ако вие кандидатствате за целеви кредит. Стандартните  документи, които ви трябват най-общо за ипотечния кредита са следните:

Лична карта, всякакви декларации и прилежащи бланки, удостоверение за вашето семейно положение, документ с който да покажете че не дължите данъци на държавата, всичките документи, които са необходими когато стартирате процеса по кандидатстване; после банката ще изиска документация която урежда покупко-продажбите на имота, дали има предварително платени авансово пари, както и цялата документация свързана със фирмата която прави сделката; документите които са оформени от независимите оценители, които според новия закон нямат отношение с банката също са много важни. Към тях се прикрепят и документите за данъчна оценка на вашият имот; вие като потребител трябва да представите документи относно какви доходи имате месечно и как те биха покрили вашите месечни вноски, тук говорим за всякакъв вид доходи, пенсии, трудови договори и така нататък.

Повечето документация, която банката ще изисква, е свързана с недвижимото имущество, все пак става въпрос за ипотечен кредит. Ще трябва да предоставите, че вие сте собственик на имота, да предоставите нотариалните актове, документи за оценка на имота и така нататък. Цялата тази документация може и подлежи на промяна в случай, че предстоят строежи или някакви ремонтни дейности. Една ритуална застраховка също може да промени бъдещия договор по кредита, тя също играе роля и повечето банки имат това като изискване.

Вижте още

Кредити за пенсионери

proverka

Кредити с ипотека / заем срещу ипотека

proverka

Бързи кредити онлайн само с лична карта

proverka