Ръководство за стил в дизайна на спални

Стиловете в домашния интериор условно могат да се разделят на осем. Осемте ключови стила на интериорен дизайн са следните: Скандинавски – готини, уютни акценти и семпли цветове… Еклектичен – нарушавайте правилата, забавлявайте се и бъдете смели… Индустриален – голи тухли, груби текстури и солидни конструкции… Винтидж – елегантни, романтични и изискани по природа… Минималистичен – оценяваване на семплия и лаконичен интериор… Модерен в средата на ХХ век – органични материали и геометрични принтове… Крайбрежен – изразяващ копнежа ни по море, пясък и слънце… Съвременен – стъкло и метал в изчистени линии.

Спалня Scandi

Всички обичаме външния вид на „Сканди“. Феновете на този стил се стараят да поддържат спалнята изчистена и да инвестират в качество. Страхотен избор е да заложите на под от широки дъски от ела, например с бели стени. В такъв интериор розовото дърво добавя докосване на текстура, а обектите с въздействаща форма – невероятен визуален интерес. Поддържайте обектите изчистени и включете чисти линии.

Еклектична спалня

Еклектичният стил не означава непременно да включите всичко, което ви харесва, в една стая. Обърнете внимание на това как елементите са свързани помежду си и как те са свързани със спалнята като цяло. Наистина трябва да направите това с всеки стил, но става още по-важно, когато съберете много различни обекти в едно пространство. Не можете да имате много предмети, които просто се борят помежду си за внимание – те трябва да работят заедно, да имат някои общи черти, да си „комуникират“ по някакъв начин. Уверете се, че покривалото за легло, акцентните възглавнички, завесите и килима това чрез мащаб или цвят.

Индустриална спалня

Индустриалният интериор е груб и суров. Той напомня на промишлено хале и в него всички предмети са студени и носят индустриален вид. Но помнете – това е вашият дом, а не фабрика! Наслояване от текстил, картини и килими трябва да създават вид, който привлича вас и вашите гости по приветлив и уютен начин. Чудесен избор е да съчетаете винтидж турски килим с осветление и мебели в индустриален стил – контрастът прави интериора страхотно интересен! 

Винтидж спалня

Най-добрият начин да създадете привлекателен дом е да комбинирате нови мебели с винтидж елементи – това е най-ефективният начин да омекотите външния вид на новите мебели. Перфектният начин да създадете винтидж стил е да разгледате първоначалната цветова палитра на спалнята и да добавите нещо допълнително. Най-добре е да не използвате подобни материали и облицовки, а да бъдете смели и да имате нещо напълно различно и уникално. Винтидж обекти никога не трябва да се смесват в стаята, но трябва да са открояваща се характеристика на стаята, за да създадете наистина уау фактор.

Минималистична спалня

Минималистичният стил не е създаването на студена, твърда, празна бяла кутия в дома. Става въпрос за използване на прости и естествени форми и отнемане от декора, без да се губи естетическата привлекателност на пространството. Фокусът е върху формата, цвета и текстурата, с минимум мебели и аксесоари.

Спалня от средата на миналия век

Стилът, който е бил модерен през средата на ХХ век отново е обект на интерес със своя характер, контури и цветове, така че се вписва изключително добре в живите, еклектични дизайни, които използваме в екологично богатите спални. Ако търсите мигновено въздействие, мебелите и аксесоарите от 50-те и 60-те, са очевиден избор: красотата на бюфета от хромирана стомана и палисандрово дърво могат да очароват всеки. А какво ще кажете за колекция от картини с различен размер и форма, едноцветни ретро стъклени вази и други?

Крайбрежна спалня

Традиционно крайбрежните интериори са съсредоточени около създаването на декор от морски аксесоари, морски мотиви и дървени мебели, боядисани в бяло, така че долните слоеве прозират. Днес най-добрите крайбрежни интериори възприемат по-съвременен подход. Фините кимвания към морския живот работят прекрасно, без да се прекалява. Помислете за естествени материали, изобилие от стъкло и свежи бели драперии, които се комбинират, за да създадат просторно крайбрежно убежище от градската суматоха във вашата спалня. Изгледът на крайбрежието е спокоен и отпускащ и, когато се направи правилно, работи точно толкова добре в градски апартамент, колкото и в къща на плажа.

Съвременна спалня

Съвременният интериорен стил е актуален, модерен и постоянно се развива. Плавността на съвременния интериорен дизайн е особено вълнуваща – това, което сега се смята за съвременен интериор, вероятно ще се промени в течение на двадесет и първи век. Днес съвременният интериор се отличава с изчистени, неокрасени пространства. Мебелите обикновено са с открити крака, за да създадат усещане за повече пространство. Метал и стъкло са популярни съвременни материали и сложните детайли са сведени до минимум.

Източник: DOMOTEX

Вижте още

Подходящото работно oблекло за банкови служители: стил, професионализъм и удобство

proverka

Бързи кредити: всичко, което трябва да знаете, преди да ги наемете

proverka

Машини за обработка на тръби

proverka