Ключът в ключалката е счупен. Да извикам ли ключар?

Много интернет ресурси предлагат голямо разнообразие от начини за отваряне на счупена ключалка, но малко хора предписват последователността на действията в дадена ситуация. След като само половината от ключа е в ръцете им, мнозина започват да изливат гнева си директно върху самата врата, без да мислят, че с всеки удар ключът може да пада все повече и повече, като прави допълнителни манипулации, за да го извади напразно. Поне веднъж в живота си всеки човек е изпитвал нещо подобно и тук въпросът изобщо не е в малтретирането на механизма, не е в закупуването на некачествен продукт, просто всеки механизъм има свой собствен експлоатационен живот.

Това правило важи и за ключалките, но малко хора си спомнят това, преди да се случи подобна ситуация. Но преди да се обадите на ключар за ремонт на врати, трябва да прибегнете до най -простите и следователно често срещани методи за извличане на счупен ключ от механизма на вратата. Можете да използвате прости съвети от ключар, които ще ви помогнат да разрешите проблема в рамките на следващите 10-15 минути.

Някои начини за извличане на счупен елемент:

  • Една обикновена кука за риболов може да бъде полезна. Това не само ще ви позволи да получите парчето, но и ще оставите самата сърцевина на ключалката непокътната. Частта от ключа, останала в отвора, е внимателно закачена с кука, но в процеса ще отнеме много търпение и най -вероятно свободно време.
  • Месингови тръби и паялна лампа. Тръбата се вкарва внимателно в кладенеца близо до ключа (до това, което е останало от него), след което се нагрява с поялник. Материалът става лепкав, което ви позволява да вземете желания елемент и лесно да го издърпате.
  • Мозайката или пилата за нокти. Този инструмент ще ви позволи да отрежете ключа, така че да можете да го хванете за ръба. Ако действията са довели до успех, тогава изваждането на остатъците трябва да бъде изключително бавно. Това се прави, така че отломките да не попаднат в заключващия механизъм.

Източник: http://kluchar24.com/

Вижте още

Важни акценти и особености на кредитирането

proverka

Цветове за модерни бани. Няколко опции за освежаването им.

proverka

Защо собственият ви бизнес се нуждае от уебсайт?

proverka