Как да изберем бар столове

И така, вие сте решили – ще имате бар плот във вашата кухня и вече започнахте да търсите подходящите мебели. Но не бързайте веднага да купувате столове за нея, тук започват изненадите. Първо прочетете нашите инструкции.

Една от най-честите грешки, които хората правят при избора, е грешната височина на стола. Няма нищо по-лошо от това бар столовете да са твърде високи или твърде ниски.

Работата е там, че бар плотовете и столовете нямат стандарти. По правило се изработват по поръчка и размерът може да варира. Това може да бъде класическа версия от 110 до 130 см или продължение на кухненски комплект от 85-90 см. Първото нещо, което трябва да направите, е да разберете колко е висока стойката ви.

Височина на бар стол

По-точно височината на седалката. Според правилата на ергономията тя трябва да бъде на 30 см под плота. Това разстояние е достатъчно, за да могат коленете да се поберат под плота, а лактите да опират свободно върху плота. Тоест, ако барът е с височина 85 см, тогава ще е необходим стол с височина на седалката 55 см. Не забравяйте, че много дами обичат да седят с кръстосани крака, така че не увеличавайте височината на бар стола, дори ако наистина харесвате модела.

Класически бар столове

Височина 75-90 см. Подходящи за стандартни стелажи и предназначени само за възрастни. Защо? Нивото на плота се изчислява въз основа на височината на потребителите и като правило е проектирано в диапазона от 110-130 см. Не е много удобно за децата да се катерят на такъв стол, поради малкия им ръст.

Полу-бар столове

Височина 55-65 см. Подходящи за плот, който е продължение на работната повърхност и се произвежда в диапазона 85-90 см. Това са ниски бар столове с нестандартна височина. Еднакво удобни както за деца, така и за възрастни. За малки членове на семейството можете да вземете модели с регулиране, така че да регулирате седалката за всеки член на семейството.

Мека или твърда

Помислете колко дълго ще седите на този стол? Ще бъде ли за бързо хапване или постоянна зона за хранене? В първия случай са подходящи всякакви модели, изработени от метал, пластмаса или дърво, дори най-екстравагантните и необичайни. Те са по-скоро предмети на изкуството и могат да се превърнат в достойна украса на вашата кухня.

Е, ако планирате да използвате бар столове по време на семейно пиршество – изберете модели с мека тапицерия. Те са по-удобни. Няма да е излишно да обърнете внимание на тапицерията. Например, еко-кожата е най-лесна за поддържане чиста.

Вижте още

Разписание градски транспорт

proverka

Топлофикация София Проверка На Сметка

admin

Запознаване с видовете картини

proverka