Цветове за модерни бани. Няколко опции за освежаването им.

От аспектите, които не можете да пренебрегнете при ремоделирането, са цветовете за бани. 

В тази статия обясняваме няколко опции, които са във възход и ви даваме няколко полезни съвета за тяхното прилагане. 

Една от най-използваните цветови комбинации за модерни бани е класическото черно и бяло. Бялото, от друга страна, осигурява среда с много светлина и генерира по-голям ефект на простор, както и чистота. Що се отнася до черното, то може да придаде на това пространство нотка на елегантност и модернизъм.

И ако искате да генерирате малко повече баланс и да придадете динамика на дизайна на банята, можете нежно да включите смесителни кранове в метални цветове като злато, сребро или мед. По този начин ще имате жизнено пространство.

Минимализмът е една от тенденциите в интериорния дизайн , която продължава да набира сила. Пространствата, които се адаптират към този стил, генерират по-голямо усещане за спокойствие, ред и баланс.  Въпреки че характерните цветове на минимализма са черно и бяло, напоследък е решено да се включи и сив. В най-смелите си варианти сивият цвят се комбинира с нюанси на кафяво, виолетово, синьо и дори зелено.

А какви са цветовете за малки бани?

 Един от типичните цветове за малки бани е бялото. Въпреки това, противно на това, което се смята, за да се създаде по-привлекателно визуално пространство, то обикновено се допълва със силен нюанс.

Оранжево, червено, морско синьо или изумрудено зелено са някои от цветовете, които мнозина рискуват да включат в този тип баня. Важно е обаче да обърнете специално внимание на боравене и поставяне на цвета. Ето няколко препоръки:

Видовете подове за малки и модерни бани трябва винаги да са бели , въпреки че могат да имат фина декорация. Това ще помогне за разпространението на светлината в цялото пространство. Никога не поставяйте силен цвят пред естествен източник на светлина, тъй като той има тенденция да го абсорбира, а да избегнете насищане, можете да направите мек градиент от същия цвят. По този начин ще придадете малко повече свежест на банята.

В допълнение към всички цветове за бани, които споменахме, тера, сини, зелени тонове и всички онези, които идват от природата, се превърнаха в  новата нормалност. Те дават усещане за тишина, разединеност и пълно спокойствие. Освен това те помагат за намаляване на нивата на стрес.

Източник: Плочки за баня

Вижте още

Какви са православните икони?

proverka

Модерен дизайн на баня

proverka

Какво е мечтана работа?

proverka