ПОЛЗИ ОТ СВИРЕНЕТО НА МУЗИКАЛЕН ИНСТРУМЕНТ ПРИ ДЕЦАТА

Музиката е част от живота на всеки човек, тя влияе върху взаимоотношенията ни, настроението ни и безброй ситуации в ежедневието ни. Има много проучвания, които гарантират, че музиката предоставя голям брой ползи и положителни въздействия върху хората и това става по-остро в ранна възраст поради способността им да учат и да се развиват.

КОГНИТИВНИ СПОСОБНОСТИ, РАЗБИРАНЕ И КООРДИНАЦИЯ

Ученето да свирите на музикален инструмент от детството  помага за развитието на мозъка и когнитивните умения. И това е, че различни изследвания потвърждават, че музиката подобрява активността на невроните и предаването на сигнали между тях. 

Едно от основните предимства на изучаването на музика е, че ви позволява да развиете и подобрите паметта и вниманието . Когато правим музика или свирим на музикален инструмент, е необходимо да научим и запомним както нотите и мелодиите, така и позицията на тялото ни, за да можем да ги изпълняваме. Всичко това се постига благодарение на постоянното повторение и репетиция, което работи като страхотно упражнение за памет и концентрация за децата.

ТВОРЧЕСТВО И ВЪОБРАЖЕНИЕ

Музиката е изкуство като рисуването или танците и като такова е добър начин за момчетата и момичетата да подобрят и развият своето въображение, любопитство и креативност.

Това има много предимства за тях, тъй като им позволява да придобият способността да изразяват себе си и да се опознаят по-добре, нещо, което ще им помогне, когато става въпрос за управление на собствените им емоции и подобряване на собствената им представа за себе си.

ЕЗИКОВИ УМЕНИЯ

Момчетата и момичетата, които се учат да свирят на музикален инструмент също виждат как езиковите им умения се подобряват и развиват . И това е, че изучаването и познаването на мелодиите и текстовете на песните, както и необходимостта да четат партитурите, осигуряват нови думи и звуци, които им позволяват да обогатят своя речник и да използват правилно езика.

НАСТРОЕНИЕ И БЛАГОСЪСТОЯНИЕ

Музиката е чудесен ресурс, който може да ни помогне да подобрим настроението си в лоши моменти или да се отпуснем и успокоим в моменти на стрес или нерви. И това е, че въпреки факта, че много пъти не го вземаме под внимание, децата също преминават през времена и ситуации на стрес и тревожност, точно като възрастните. 

 СОЦИАЛНИ УМЕНИЯ

Да се ​​научите да свирите на музикален инструмент от ранна възраст може да осигури по-големи способности и лекота в общуването с другите . И това е, че самочувствието и увереността на детето нараства, когато свири на инструмент, така че помага да се загуби срамежливостта или страха от контакт с други хора. 

Освен това в музиката е много често да се свири в група, независимо дали в групи, оркестри или групи. Благодарение на това децата могат да общуват, да учат и да се забавляват с другите. Това също е хубав начин за тях да се научат да си сътрудничат, да общуват с другите и да работят в екип.

ОТГОВОРНОСТ

Да се ​​научите да свирите на инструмент изисква практика и постоянство, за да се съобразите с практиките, домашните и репетициите и по този начин да напреднете в обучението. Ето защо за момчетата и момичетата свиренето на инструмент е начин за насърчаване на чувството им за отговорност.

Вижте още

Машини за обработка на тръби

proverka

Как да продължа, когато имам кредит и съм загубил работата си?

proverka

Проверка на бонова книжка

proverka