Модерен дизайн на баня

Преди машините да започнат да правят всичко от текстил до коли, много стоки като шкафове, столове и килими са били създавани на ръка от квалифицирани занаятчии. Индустриализацията на практика премахва този клас художници и занаятчии, а стилът на изкуствата и занаятите се стреми да отпразнува отдадеността, уменията и любящата грижа, необходими за създаването на наистина висококачествени елементи от архитектурата и интериорния дизайн.

В дизайна на банята елементите на стила на изкуството и занаятите често се изразяват чрез дизайна на шкафовете. Дървените шкафове и мебелите са ключови аспекти на дизайна на изкуствата и занаятите. За тях обикновено се използват здрави, висококачествени дървесни видове под формата на сложно издълбани шкафове, столове и пейки. Тъмната или богато оцветена дървесина е ключов елемент от дизайна, а за декорация на ваните и мивките, както и за средствата за съхранение, се използват  ценни и редки дървесни видове.

Когато става дума за осветителни тела, баните имат склонност към прости, традиционни дизайни. Еднокомпонентните порцеланови осветителни тела са често срещани, тъй като са популярни със своята високопроизводителна елегантност. Те създават ефективен дизайн, който е особено продуктивен в по-малките помещения за баня.

Елегантният бял облик на една порцеланова мивка или традиционна вана за крака може да предложи голям контраст с тъмната дървесина, използвана при изработката на шкафовете и другите средства за съхранение. В някои бани може да се появи по-модерна вана или мивка, изработена от порцелан с формата на купа. Тя може да бъде изработена и стилизирана, също така, от метали като бронз и мед, които често се използват в изработването на мивки и вани, което навежда на мисъл за бъдещето –  качеството и художествените традиции.

Плочките за стени и подове са друг отличителен белег на дизайна на този вид бани. Плочките с прости бели или светли цветове могат да бъдат чудесен вариант за стените. Подовете могат да съдържат пени или мозаечни плочки в бяло или черно-бяло, така че да предлагат голям визуален контраст на фона на по-тъмното дърво в дизайна.

И накрая, помислете за добавяне на декоративни елементи като стенописи, тапети или декоративни фигури. Въпреки че традиционният дизайн се съчетава най-добре с обикновен декор, малка селекция от персонализирани артикули, произведения на изкуството, декорирани подпрозоречни первази или плотове ще добавят лично, изискано присъствие. Може да създадете стена със семейни снимки или няколко стратегически разположени саксии с живи растения, които значително ще оживят дизайна.

Вижте още

Черният хляб е основата на здравето

proverka

Защо проектът за интериорнен дизайн е добра инвестиция

proverka

Ключът в ключалката е счупен. Да извикам ли ключар?

proverka