Какви документи са ми необходими за бърз кредит?

Независимо дали търсите бързи пари или имате нужда от заем за за покупка на автомобил, важно е да подготвите личните си документи. Ето списък на това, което кредиторите ще изискват, както и съвети как да организирате документите си. Съхранявайте копия на тези документи на сигурно място и ги организирайте цифрово за лесен достъп. След като подготвите документите си, можете да започнете процеса на кандидатстване и да започнете да спестявате пари веднага.

Необходими документи за бърз кредит

Когато искате да получите заем бързо, може да е трудно да знаете кои документи да носите със себе си. Има няколко важни документа, които заемодателите ще трябва да потвърдят вашата самоличност. Те включват вашата лична карта или шофьорска книжка. В някои случаи може да се наложи да предоставите доказателство за вашата военна служба, акт за раждане или друг документ за самоличност, издаден от правителството. Тези документи ще са необходими, за да одобрят искането ви за заем.

Традиционният начин за подаване на документи за заем изисква много търпение и време. Трябва да организирате правилно всички оригинали и фотокопия, което може да застраши вашата сигурност. Въпреки че онлайн заявките за заем ви позволяват да качвате вашите документи лесно и безопасно, не забравяйте да проверите тяхната автентичност, преди да ги изпратите. Не искате да се окажете с молба за заем, която е одобрена, защото сте използвали фалшив документ. Това също може да повлияе на вашия кредитен рейтинг.

Информация, която кредиторите ще поискат

Първо, трябва да разберете вида на заявление, което кредиторът ще поиска. Типичното заявление изглежда различно от заемодател до заемодател. Онлайн кредиторите обикновено изискват уеб базирано заявление, докато кредитните съюзи и традиционните банки може да ви помолят да посетите техните офиси. Обикновено първоначалното заявление за заем ще изисква основна информация като вашето име и адрес, сума, от която се нуждаете, и цел на заема. Вие също ще трябва да предоставите информация за доходите си.

След това заемодателите ще поискат копие от вашия кредитен отчет. Въпреки че може да не искате вашият работодател да види вашата кандидатура, той иска да се увери, че сте стабилен източник на доходи. Ако имате висок доход, това може да е достатъчно, за да удовлетворите изискванията за минимален доход. Трябва да обясните на заемодателя обстоятелствата на вашата лоша кредитна история, така че той да може да оцени способността ви да изплатите заема. Можете също така да предоставите доказателства като медицински сметки, за да докажете, че инцидентът е бил еднократно събитие.

Съхраняване на цифрови копия на документи

Съхраняването на цифрови копия на важни документи е чудесен начин да се уверите, че те са лесно достъпни в случай на спешност. Също така ще бъде лесно да търсите във вашите компютърни файлове по име. Ако сте решили да не работите без хартия, уверете се, че все още имате копия на всички необходими документи. Сканирайте вашите финансови записи, сметки и разписки и паспорти. Веднъж сканирани, съхранявайте ги в облак, външен твърд диск или система за управление на документи.

Повече информация

Вижте още

Кога е необходим поръчител за заем и кога не?

proverka

ᐉ Сайтът abv.bg

admin

Как да разпознаете лош заем: Няколко признака, по които можете да забележите

proverka