Запознаване с видовете картини

Думата “картина” веднага навежда на мисълта за живописен продукт в тежка рамка. Списъкът с опции обаче е много по-широк. Нека поговорим за най-популярните видове продукти. 

Модулна

Второто име на такива платна е сегментно. Продуктите се състоят от няколко части, обединени от една тема. Стандартният брой елементи е два, три или пет. В продажба обаче има картини от четири и шест модула. 

Елементите не са рамкирани. Зрителят трябва да има илюзията, че сюжетът на платното прелива един в друг. 

Модулният декор визуално увеличава пространството. Чувствайте се свободни да го използвате за малки стаи.

Плакати

Постерът е плътна печатна хартия, поставена под стъкло. Рисунката може да бъде всякаква – от изображението на любимата ви музикална група до реалистичен обект. Плакатите изпълняват същата функция като картините. Тяхната задача е да трансформират интериора и да привлекат вниманието.

Маслени бои, акварел, акрил

Картини, рисувани с бои, най-често са рамкирани. Продуктите изглеждат луксозно в стилове като класически, модерен, прованс, кънтри, еко, арт деко. Често срещано погрешно схващане е, че маслената живопис не може да съществува на една и съща стена с акварел. Ако платната са в същия стил и сходни цветове, те ще се хармонизират перфектно.

Съвет: Ако искате да поставите в дома си репродукции на картини на известни художници, не ги комбинирайте с други декоративни елементи.

3D картини

3D панелите са триизмерни чертежи, които създават пълно усещане за реализъм. Този ефект се постига с помощта на технологията на слоево изображение. Обемни картини могат да се поставят върху обикновени стени. Те изглеждат най-добре на бяла, черна, жълта, бежова повърхност. Този атрибут е предназначен за модерни интериори – те изглеждат неуместни в класическите.

Можете да комбинирате няколко вида картини, според техните мотиви и дизайна на самата стая. Също така е добра идея да използването на отделни видове картини за различните стаи, така създавате напълно различно усещане, при преминаването от стая в стая.

Вижте още

Онлайн проверка на данък МПС

proverka

Проверка на сметка за ток към ЧЕЗ, EVN и (ЕОН) Енерго Про

proverka

Онлайн проверка на сметка към Мтел, Виваком и Теленор

proverka