Как подготвим апартамент за отдаване под наем?

Много хора се питат на какво се обръща внимание от потенциалните наематели при избора на жилище под наем. Нормално е наемателите да търсят изгоден апартамент, снабден с всичко необходимо да заживеят в него веднага.

На пазара на жилища под наем апартаментите от икономичен клас са най-търсените.

Как да извлечете максимума от отдаването на жилище под наем?

Апартаментът трябва да бъде подреден, за това следвайте някои препоръки.

Опитайте се да разтоварите пространството на стаята, колкото е възможно повече. Отървете се от ненужните неща. Личните вещи не трябва да присъстват в апартамента, те трябва или да бъдат изнесени или отстранени в затворено помещение като килер или мазе.

Не забравяйте да извършите цялостно почистване на всички стаи: измийте прозорци и осветителни тела, водопроводни инсталации, кухненски прибори и т.н. Първото впечатление за чистота и свежест ще добави не само предимства към оценката на апартамента, но и ще покаже истинско уважение към клиента. Наемателят несъмнено ще обърне внимание на това и с голяма вероятност ще си създаде положително отношение към вашата оферта.

Ако е необходимо, може да извършите козметичен ремонт: подредена настилката, актуализиране на покритието на стените, освежаване на таваните, замяна на лампи с нажежаема жичка с енергоспестяващи такива, смазване на пантите на вратата и т.н.

Апартаментът трябва да има минимален набор от мебели: легло или диван, гардероб или шкаф, маса и чифт столове, кухненски мебели и други. Отървете се от старите, обемисти мебели. Имайте предвид, че цените за апартаменти без мебели са много по-ниски и е по-трудно да ги отдадете под наем, ето защо е необходимо да се осигури необходимия минимум мебели в жилищното пространство.

Проверете и коригирайте всички проблеми, свързани с водни кранове, канализация, контакти, отоплителни устройства и други. Също толкова важно е да се провери състоянието на ключалките на входните и вътрешните врати. Когато инспектират, много наематели обръщат внимание на всеки детайл.

Осигурете на апартамента необходимия минимум домакински уреди, от които се нуждаят повечето наематели: готварска печка, хладилник, прахосмукачка, пералня и телевизор. Имайте предвид, че наскоро почти 90% от заявленията за наемане на жилище, показват задължително наличието на пералня. Също така, наличието на интернет вече е необходимост, наравно с пералнята.

ИЗточник: https://bulgaria24.tv

Вижте още

Дървен или метален стол – недостатъци и предимства

proverka

Как да продължа, когато имам кредит и съм загубил работата си?

proverka

Тактическият панталон като удобна градска дреха

proverka