Как да създадем идеалната семейна баня

мебели за баня

Създаване на усещане за откритост и светлина

Светлината е от съществено значение за създаването на усещане за откритост и простор. В банята тя има и важен функционален аспект – осветява задачи като бръснене, нанасяне на грим или четене във ваната. За да създадете усещане за светлина и откритост в семейната си баня, опитайте следното:

– Монтирайте покривни прозорци или големи прозорци, за да създадете изобилие от естествена светлина

– Използвайте по-светли и светли цветове за стените и таваните – бели или пастелни нюанси са идеални

– Изберете осветителни тела, които не създават твърде много сенки

– Включете много огледала, които създават усещане за пространство.

Съчетайте функциите, подходящи за възрастни, с тези за деца

Често се приема, че всеки аспект на банята, подходящ за деца, ще бъде забранен за възрастни. Това може и да е така в някои семейни бани, но в една наистина идеална обстановка това не винаги е така. Например цветните, шарени тапети, плочки или повърхности могат да бъдат идеални за стените на детската баня, но това може да се почувства неуместно в баня, предназначена за възрастни. Имайки предвид това, трикът при смесването на характеристиките е да се помисли какво означават, а не какви са. Например, даден елемент може да бъде естетически, технически или носталгичен. Можете да съчетаете носталгичен елемент, като например мивка в старинен стил, с технически елемент, като например монтиран на стената смесител. Резултатът ще бъде еклектично, но все пак сплотено пространство.

Включете място за съхранение, което е подходящо и за деца

Това е решаващ фактор за създаването на идеалната семейна баня. Перфектното решение за съхранение ще има следните свойства – подходящо за деца, издръжливо, лесно за почистване, без влага и просторно. Обмислете внимателно всеки елемент за съхранение в банята. Може да изглежда като малък детайл, но въздействието му върху пространството ще бъде голямо. Шкафовете и рафтовете, които са предназначени за деца, трябва да се отварят и затварят лесно, но да са достатъчно здрави, за да поддържат техните играчки и книги.

Инсталирайте душ, който ще се хареса на всички

Това е важна част от създаването на семейна баня. Докато идеалният душ за деца ще бъде безопасен и лесен за използване, за възрастните той ще бъде просторен, удобен и с много място за съхранение. Всичко по-малко ще бъде неудобно за възрастните, а всичко по-голямо може да се стори прекалено просторно за децата.

– Включете пейка или рафт за тоалетни принадлежности и други предмети

– Изберете дизайн на душа, който е подходящ за всички членове на домакинството

– Монтирайте душ глава с регулируем дебит

– Използвайте подходящи за деца плочки

– Изберете лесни за почистване тела.

– Включете подходящ за семейството дизайн и в други части на банята.

Вижте още

Проверка на бонова книжка

proverka

Търсене на работа

proverka

Как да почистите фурната със сода за хляб

proverka