Потребителски кредит

 

Днес кредитният пазар е изключително динамичен. Търсенето и предлагането е в непрекъснати промени и зависи изцяло от желанията на клиентите. Те са ориентирани преди всичко към вземането на потребителски кредити. Ипотечните все още не са така предпочитани и може би залогът на недвижимо имущество е факторът, който влияе върху това.

Потребителските кредити могат да достигнат до суми от 40 хиляди лева, а срокът на погасяване – до 15 години. Лихвените проценти са различни, но и те имат таван до 25 %. Преди мащабното развитие на бързите кредити, най-често се кандидатстваше за потребителски кредити с поръчител. Този поръчител беше като банков гарант за обезпечение на вземанията, като задължително трябваше да отговаря на определени условия на банката – доказване на доход, трудов договор, определена възраст. Този вид кредити бяха примамливи за потребителите заради по-ниската лихва, но пък бяха свързани с куп документация. Всъщност нещата днес стоят по същия начин, само че налице са и бързите кредити. Конкуренцията е доста ожесточена, не са малко и хората, имащи нужда от спешни пари.

Предлагат се все повече кредитни продукти  различни вариации, но потребителският кредит си остава на първо място. Специализирани потребителски кредити има дори с гарант големи корпорации и фирми. Има опция за сключване на застраховка „ Живот“ към предлагания кредит. Фирмите и банките се ориентират бързо към нарастващата нужда от пари сред населението и предлагат индивидуални потребителски кредити, спрямо платежоспособността и социалния статус на хората.  Има дори потребителски кредит за хората със свободни професии – счетоводители, архитекти, IT специалисти и инженери, художници, фрилансъри, и други. За тях обезпечението се търси от лицата, свързани с граждански брак, или евентуално съдружници във фирмите им.

От предложение за потребителски кредит срещу залог се възползват и не малко от хората. Характерното тук е, че в банката се оставят известен процент от сумата на кредита, който стои като обезпечение.

ВЗЕМИ КРЕДИТ СЕГА >

 

Вижте още

Ипотечен кредит при развод

proverka

Кредит в левове или кредит в евро?

proverka

Бързи кредити онлайн само с лична карта

proverka