Ипотечният кредит с минималната работна заплата

Заеми с минималната работна заплата

Банките отпускат кредити на своите потребители според техните доходи. Ако кандидатствате за ипотечен кредит, ще имате по-изгодни условия, ако имате по-висока заплата. Независимо че вие ще обезпечите кредита с някакъв недвижим имот, за банката винаги по-малко рисковите клиенти са онези, които имат по-големи месечни доходи. Банката ще анализира вашата платежоспособност, бъдете сигурни в това. Офертите които ще получите са различни от всяка банка, максималният кредит при всяка една ще бъде различен.

Вземи кредит

Освен това вие като потребител трябва да си направите вашата сметка. Каква сума можете да заделяте всеки месец за вноските. Ето така да изчистите нещата, че да ви оставят пари за живеене.

При калкулацията вземете предвид първо какви пари ви трябват за да живеете нормално, след това остатъка изчислете като месечни вноски. Например ако взимате заплата 1200 лв, то ще можете да си позволите месечна вноска в размер на 700 лв. Разбира се вноската може да бъде и по-малка в зависимост от размера на кредита. Банките могат да вземат предвид и средния месечен доход на семейството, като раздели вашите доходи на членовете на вашето семейство.

Всяка банка има различен метод на изчисляване, според нейните коефициенти. Така при различни банки може да вземете различни размери на кредит. Чистия доход ще бъде сметнат за вашия основен доход. Добре ще бъде да нямате никакви други задължения когато кандидатствате. Важно е също вашето кредитно минало да бъде изрядно.

Можете да докажете доходи пред банката като започнете с вашия трудов договор. Банката ще иска извлечение на заплатата за последните месеци. Добре е да бъдете на постоянен трудов договор. Ако сте били болнични за голям период от време, банката не гледа с добро око на това.

Няма да е добре и ако работите на граждански трудов договор. Освен ако нямате събрани пари, с които да гарантирате за кредита.

Ако имате доходи от някакъв наем или авторски права, ще трябва да представите необходимите документи. Една консултация с кредитен специалист никога не е излишна.

Вижте още

Кредити на седмични и месечни вноски

proverka

Бързи кредити от банки

proverka

Калкулатор за ипотечен кредит

proverka