Видове ипотечни кредити

Ипотечни кредити: Същност, видове жилищни кредити и лихви

Ипотечния кредит е един от най-сериозните обвързващи банкови заеми, ето защо преди да пристъпите към него трябва да знаете някои основни неща и да сте добре подготвени

Ипотечният кредит е вид заем, при който вие трябва да заложите имот, който вече иматеили смятате да придобивате. Банката е се интересува от подробности като това дали имота е ваш или на ваш близък роднина. Най-често, ипотечните кредити се делят на два вида- с доказан произход и без доказан произход.

Какви точноса ипотечните кредити?

Ипотечен кредит за покупка на имот:

При този типкредит, вие ипотекирате свой имот, за да се сдобиете с друг.  В наши дни, за да имат сигурна предварителна финансова облага фирмите а потребителите да се улеснят в изплащането на задължението, у нас се предлагат така наречените “имоти на зелено”.  Банката ви отпуска заем, без да иска ипотекирането на някое друго имущество. Бъдещият такъв става вашата ипотека.

Ипотечен кредит за строителство и довършителни неща:

Банката ви отпуска кредит за да си построитевила, жилище или друг имот. Бихте могли да вземете заем и за довършването на строителството.

Ипотечен кредит за освежаване и някои подобрения: 

Такъв кредит може да изтеглите за да финансирате ремонт на вашето жилище, или ремонт на офис и ателие. Почти винаги се възползвате от пълния ремонт, защото не е по-скъп от сумата, която банката ви е дала.

Рефинансиране:  Понякога се налага да се рефинансира старо задължение и в този случай може да поискате средства от банката, за да успеете да погасите задължението съм към някоя друга.

Нецелеви ипотечен кредит:  Банковата институция не поставя условия за целите на този ипотечен кредит.

Лихвени проценти и условияпри ипотечните кредити

Ако сте решили да теглите кредит без да доказвате доход, всичко ще ви излезе по-скъпо, защото лихвите тук са по-големи от лихвите на креди с доказан доход. Ако нямате как да представите документ за доход, банката ще ви отпусне около 60, 80 процента от пазарната цена на дадения имот.

Вижте още

Ипотечен кредит за закупуването на имот от публична продан

proverka

Бързи кредити онлайн само с лична карта

proverka

Потребителски кредит без поръчители

proverka