Търсене на работа

Интересна работа във вашата област можете да намерите чрез колеги. Това е надежден метод за търсене на работа, ако постоянно развивате мрежата си от контакти и познати: за мениджърите е по -лесно да наемат човек с препоръка, отколкото да стартират сложен и продължителен процес на търсене в цялата база от автобиографии.

Реципрочните услуги укрепват връзката между хората. Преди да се замислите как да се срещнете с правилните хора, опитайте се да намерите тези, на които сами можете да бъдете полезни. Поддържайте комуникация, напомняйте за себе си: посещавайте професионални събития, общувайте в чатове и на страници в социалните медии. И не се колебайте да поискате помощ: новите контакти и връзки ще започнат да работят в момента, в който решите да ги използвате.

Ако сте получили оферта по този начин, попитайте колегите си за компанията. Разберете как е структурирана работата, какви проекти в момента се изпълняват от екипа, дали служителите общуват извън офиса и какъв стил на комуникация е възприет. С тази информация ще отидете на интервюто подготвени и уверени.

Плюсове: Научете много за екипа, преди да започнете работа, оценете предварително условията.

Недостатъци: човешки фактор. Критериите за добра работа по мнение на колегите може да се различават от вашите и може да възникне пристрастие на ново място.

Агенция за подбор на персонал

Агенциите за подбор на персонал не се занимават с търсене на работа за кандидати: работодателят се обръща към тях и плаща за избора на служител. Всичко, което кандидатът може да направи, е да изпрати автобиографията си в агенцията и да се надява, че някой ден ще му се обадят.

Кариерни консултанти и компании, които предоставят консултантски услуги, обещават да си намерят работа. Консултирането може да бъде полезно, но не трябва да разчитате на гарантирана заетост.

Разгледайте пазара на агенциите във вашия град, прочетете отзиви. Обърнете внимание колко години работят тези компании. Не се свързвайте с компания, за която има малко информация и няма ревюта на живо.

Плюсове: няма нужда да търсите себе си.

Против: има измамни компании, кандидатът не може да повлияе на търсенето.

Източник: Намери работа – сайт за обяви за работа

Вижте още

Какъв е рискът от загуба на финансова ликвидност?

proverka

Защо да създадете ваш собствен бизнес?

proverka

Как да почистите фурната със сода за хляб

proverka