Най-важните играчки за деца в предучилищна възраст

Онлайн брошура

  Децата в предучилищна възраст са много любопитни и пълни с енергия. Детските играчки в предучилищна възраст трябва да бъдат разнообразни, включително да позволяват на бебето да се развива чрез ролеви игри. Ако детето ви посещава класове или детска градина по системата Монтесори, струва си да изберете за игри у дома онези наръчници и играчки, които ще допълнят материалите на Монтесори, с които детето е ангажирано в клуба.

igrachki broshura

    Книги – За деца от 3 до 5 години е по -добре да изберете приказки с прост сюжет или истории от ежедневието. По-големите деца в предучилищна възраст (5-7 години) вече започват да четат самостоятелно, така че ще харесат кратки илюстровани истории с голям шрифт. За съвместно четене можете да изберете книги с по-сложни сюжети, включително фантастични.

Най-важните детски играчки за деца в предучилищна възраст:

 • Материали за творчество

  Те може да бъдат цветна хартия и картон, пластилин и тесто за моделиране, моливи, бои, ножици, лепило и много други.
 • Конструктори

  Докато детето расте, от меки и големи кубчета, можете да преминете към конструктори с малки и оригинални детайли. Конструкторските игри развиват добре фините двигателни умения, вниманието, мисленето и въображението.
 • Сензорни кутии

  Това е прекрасна многофункционална играчка, подходяща за деца от 6 месеца до 7 години. Това е лесно да се направи с помощта на налични инструменти с минимални материални разходи. Пълненето на сензорната кутия може да бъде разнообразно: зърнени храни, тестени изделия, камъни, пясък, шишарки, ядки, вода и т.н. За деца в предучилищна възраст (над 3 години) тематичните сензорни кутии ще бъдат интересни. С тяхна помощ детето ще научава нови неща за света около него по игрив начин. Такива игри също са много полезни за хлапето, защото перфектно развиват паметта, вниманието, мисленето и въображението.
 • Тетър на кукли

  Театърът на кукли и пръсти не само перфектно развива въображението и речта, но също така позволява на детето да демонстрира напълно своите творчески способности.
 • Настолни игри

  В момента има голямо разнообразие от настолни игри за деца на различна възраст. С тяхна помощ бебето може да се научи да брои и чете, да следва правилата, да развива когнитивни процеси и фини двигателни умения. От особено значение са игрите, в които може да играе цялото семейство.
 •  Спортна екипировка

  За хармонично развитие детето просто се нуждае от физическа активност. Чудесно е, ако бебето има топки, прескачащи въжета, тунели и друго спортно оборудване у дома.
igrachki broshura

Вижте още

Как да разпознаете лош заем: Няколко признака, по които можете да забележите

proverka

Какво е мечтана работа?

proverka

Как да продължа, когато имам кредит и съм загубил работата си?

proverka