Вноски по кредитната карта и дата на изплащане

   Вече знаете, че кандидатстването за кредитна карта от вашата или друга банка по ваш избор може да бъде добра инвестиция за вас. Как работи на практика такава карта и как да се избегне начисляването на лихви или други наказателни такси?

  За да може заемът, взет по кредитната карта, да остане безплатен, т.е., за да не Ви начисли банката лихва върху поетия ангажимент, трябва да погасите пълния дълг до края на безлихвения период. За щастие не е нужно да правите това веднага след края на периода на фактуриране. След това време имате поне 20 дни, за да уредите дълга. Можете да го направите по прост начин – влезте в електронното банкиране на банката, от която сте получили кредитната си карта, и изплатете дълга си онлайн.

  Струва си да се подчертае, че не винаги ще бъдете задължени да погасите изцяло дълга си от заема. Ако е висока, можете да подадете молба до банката за погасяване на кредитната ви карта на вноски. Банката може да раздели дълга ви на части, благодарение на които ще плащате вноските на месечни вноски. Техният брой и размер зависят от вашата индивидуална банкова политика и размера на дълга на вашата кредитна карта. Погасяването може да отнеме до няколко години.

  Преди да кандидатствате за вноски по дълга по кредитна карта, струва си да проверите дали нашата банка предлага такова решение и дали е безплатно. Може да се окаже, че не само лихвите ще бъдат добавени към вноските, но и комисионната, начислена за цялата операция.

  Ако използвате кредитна карта, трябва да знаете, че има такова нещо като минимално плащане на вноска. Случва се банките да изискват изплащане на поне част от дълга от кредитната си карта. Минималното изплащане обикновено е между 3 и 10 процента. размера на дълга.

  Понякога банките предоставят и минимално изплащане на сумата, например 50-100 лв. Банките могат индивидуално да определят месечното минимално ниво на изплащане на кредитна карта. Ако не извършите такова погасяване, ще бъдете разглеждани от банката като ненадежден длъжник.

Вижте още

Защо да създадете ваш собствен бизнес?

proverka

Най-важните играчки за деца в предучилищна възраст

proverka

Проверка на бонова книжка

proverka